maanantai 18. elokuuta 2014

Mainio harrastus tuo musiikkiteatteri


Harrastamisen tarkoitus on rentouttaa ja tuottaa mielihyvää. Plussaa on jos harrastuksen avulla oppii uusia asioita, löytää itsestään uusia puolia ja pääsee toteuttamaan itseään. Hyvässä harrastuksessa saa keskittyä niin paljon tekeillä olevaan asiaan, ettei ehdi murehtia samaan aikaan muita asioita.
Kahden pienen lapsen äitinä ja yksinyrittäjänä arkeni on täynnä touhua. Välillä tuntuu vaikealta rentoutua kun mielessä pyörii jatkuvasti asioita mm. siitä mitä tekisi tänään ruoaksi, missä välissä viikkaa pestyt pyykit, onko muistanut vastata asiakkaan sähköpostiin tai ehtiikö tehdä jonkin työn määräaikaan mennessä.

Musiikkiteatteri on ehdottomasti harrastus, jossa pääsee irti arkisista askareista.

Toukokuussa YLE uutisoi, kuinka kuorolaulu pidentää ikää ja parantaa elämän laatua. Kuorolaulua on tutkittu tieteellisesti ja on havaittu kulttuuria ja erityisesti musiikkia harrastavien elinajanodotteen nousevan useilla vuosilla. Kuoroharrastus lisää myös yhteenkuuluvuutta ja laulaminen kuorossa onkin liitetty hyviin sosiaalisiin suhteisiin ja sosiaaliseen pääomaan.

Kuorolaulantaa harjoituksissa maaliskuussa 2014. Kuva: Arttu Malin

Uskon tuohon tutkimukseen täysin. Yhteenkuuluvuus on ehdottomasti asia joka liittyy Ypäjän musiikkiteatteriin, sillä porukka ryhmäytyy hyvin nopeasti heti harjoituskauden alettua ja sen jälkeen puhalletaan yhteen hiileen tavoitteena saada aikaiseksi korkeatasoista musiikkiteatteria - unohtamatta ilon merkitystä harrastuksessa.

Tätä kirjoittaessa kurkussani on pala, sillä olen päättänyt että ensi kesänä en itse ole lavalla ollenkaan. Harmittelen jo nyt kuinka jään paitsi niistä ihanista kokoontumisista Perttulan koululla, kun tutustutaan uusiin lauluihin ja treenataan stemmoja. Tai kun aloitetaan harjoitukset ohjaajan kanssa ensin sisällä, lopulta ulkona näyttämöllä.  Puhumattakaan itse näytäntökaudesta, joka kruunaa koko vuoden!

Tanssitreeniä ulkona toukokuussa 2014. Kuva: Iina Wahlström

Syy, miksi itse pidän taukoa näin ihanasta harrastuksesta, on sen sitovuudessa. Aivan parasta teatteriharrastus on silloin, kun voi ottaa perheensä mukaan, sillä loppukeväästä ja alkukesästä harrastus on poikkeuksellisen sitova harrastusten mittapuussa. Parin vuoden päästä nappaan kuitenkin lapset mukaan ja palaan varmasti takaisin mukavan harrastukseni pariin. 

Ensi kesän harjoitukset alkavat tulevan syksyn aikana ja iloiseen joukkoon kaivataan mukaan lisää laulavia harrastajia, etenkin 15-40-vuotiaita miehiä. Halukkaille järjestetään syyskuun alussa koelaulutilaisuus, johon voi mennä esittäytymään ohjaajille. Suosittelen ehdottomasti lähtemään mukaan tähän mainioon porukkaan ja aloittamaan uuden elämänlaatua parantavan harrastuksen!
- Tanja -

Ilmoittaudu 7.9. järjestettävään koelauluun Annele Kasuriselle (annele.kasurinen@elisanet.fi tai tekstari 050 360 3870) viimeistään 31.8., niin saat paluupostissa lisätietoja ja henkilökohtaisen ajan.

YLE:n uutisen pääsee lukemaan tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti