maanantai 6. heinäkuuta 2015

Näyttämömestari

Arvostuksen osoituksena ja tunnustuksena pitkäaikaisesta, monipuolisesta ja ansiokkaasta toiminnasta Ypäjän Musiikkiteatterin näyttämöllä nimitettiin Hannu Petäjoki tänä keväänä Ypäjän Musiikkiteatterin Näyttämömestariksi. Asiaan kuuluvat juhlallisuudet ja kunniakirjan ojennus suoritettiin Täällä Pohjantähden alla -produktion karonkassa lauantai-iltana.

Hannu kiitti kunniasta, hauskalla ja kauniilla, hannumaisella puheella:


Nyt tempun teitte, nimititte minut Näyttämömestariksi! Siitä nöyrä kiitos.
Katsomon katetyö suuritöisinpiä: tolpat, vaijerit, veto-akselit, ”kottaraispöntöt" ja kankaiden virittely, jotka Pekan kanssa teimme, vaati paljon työtä sekä miettimistä. Tekemällä kulisseja lukuisiin näytelmiin on tämä nimitys tullut. Portaitakin on tullut tehtyä noin 20 kappaletta näyttämölle ja sen taakse. Hyvin ovat kestäneet, vaikka epäileviä lauseita olen kuullut.

Viulunsoittajan kulissit ovat  ylivoimaisesti suuritöisimmät varmaan kaikkien kesäteatterien joukossa. Työpäivät venyivät harjoitusten kanssa jopa 18 tunnin mittaisiksi. Kyllä välillä väsytti, mutta ohjaaja Hannele armahti ja antoi laiskasti harjoitella. Kiitos Hannele! Rakentamisessa ei laiskoteltu. Ripeästi nousi kulissit, vaikka jotkut epäilivät tokkopa valmistuvat ajoissa. Neuvojakin saatiin kun eräs kipitti nurkantaa niitä  Oskarilta  soittelemaan. Ne nousivat, hyvät olivat ja sitten ne purettiin. Niin käy tulevien kulissienkin. Ovat sen hetken, kun niitä tarvitaan, sitten ne puretaan. Niillä  lämmitetään saunoja joissa muistellaan mukavia hetkiä reilussa kaveriporukassa vietettyjä. 

Pelle pelottomaksi olen kuullut minua mainittavan. Tunnustan olevani pelle, kun vuodesta toiseen täällä teatterimäellä notkun.

Vakavasti ottaen: jos se ottaa, se myöskin antaa. Näyttelijät, soittajat, ohjaajat, järkkärit, ravintolaväki ja lippukopin henkilöt. Kaikki te, koko suuri Musiikkiteatteriperhe olette ihania ja taitavia ihmisiä. Tykkään kaikista. Olen iloinen saadessani olla yksi teistä. Olemme etuoikeutettuja kuuluessamme
tähän ryhmään.

On hienoa huomata nuorien tulevan harrastuksen piiriin, jonka merkityksen he takuulla huomaavat taitojen karttumisena. Rakennusporukka on harmaantunut ja siellä on tilaus nuorille ripeille kavereille tulla oppimaan taitoja, joita elämässä tarvitaan. Tänne vaan rohkeasti. Kyllä me opetetaan ja autetaan.
Reilu meiniki täällä vallitsee.


Kiittäen,
Näyttämömestari Hannu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti