keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Kohti vuotta 2016 täysin purjein!

Yhdistyksen syyskokous päätti valita allekirjoittaneen uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2016. Nöyrä kiitos kaikille teille, jotka olette arvelleet minun olevan tämän suuren luottamuksen arvoinen. Meillä on takana suuri ja menestyksellinen projekti kuluvana vuonna, ”Täällä Pohjantähden Alla” oli mielettömän hieno teos olla mukana. Sen synnytys oli haastava, niin kuin synnytykset usein ovat. Hermot kiristyivät paikoitellen, mutta lopputulosta ei meidän todellakaan tarvitse hävetä. Näin videotaltioinnin esityksestämme ja olen sitä mieltä, että enemmän saisivat ihmiset maksaa siitä ilosta, että pääsevät katsomaan meitä.

No leikkiä tuossa oli puolet, mutta totta siis toinen...

Olemme saaneet odotella Boy Friendin ja Viulunsoittajan videoita pitkään, mutta nekin alkavat olla jo valmiita ja saadaan kopioitua niin, että pääsette tekin osalliset niitä ihailemaan. Monien vaikeuksien jälkeen ovat nekin projektit pääsemässä maaliinsa.

Pian tehtävänsä jättävä puheenjohtajamme on urakoinut useiden vuosien ajan johtaen meitä kohti uusia haasteita ja kehittämällä teatterin tiloja ja oheistoimintoja samalla valvoen ja huolehtien joka vuosi kesäteatteriesitysten läpiviemisestä. Alan jo saada pientä käsitystä siitä, millaiseen urakkaan olen itse tarttumassa. Nyt onkin aika esittää suuret kiitokset Markulle järkälemäisestä työpanoksesta ja kaikkien asioitten hoitamisesta. Olet johdattanut teatteriamme vuodesta toiseen ja kasvattanut sen mainetta niin, että tulevat johtokuntalaiset saavatkin huhkia tosissaan ylläpitääkseen saavutettuja asemia ja viedäkseen teatteria edelleen eteenpäin.

Vuoden 2016 esityksemme ”My Fair Lady” tulee olemaan kauden puhutuimpia. On siinä toki laulujakin ja Kari Mäkiranta tekee jälleen kuorolaisten olon tukalaksi sovittaessaan nuotteja kuorolle, jonka taso on kyllä kova. Mutta YMT-henkeen kuuluu haastaa ja ottaa haasteita vastaan.  Niinpä nytkin tulemme osoittamaan olevamme tehtäviemme mittaisia kun tosi koitokset taas alkavat. Lavastus ja puvustus tulevat olemaan todennäköisesti työteliäämmät kuin aikoihin, joten nyt tarvitaan talkoohenkeä osallistumaan sekä lavastuksen rakenteluun, että puvustuksen viimeistelyyn. Oskari Löytönen suunnittelee meille lavastuksen ja Piritta Kämi-Conway tekee puvustuksen. Heidän mielikuvituksensa on taas kovilla kun ohjaajamme Sami Vartiainen loihtii mielikuvituksellisimmat visionsa Ypäjäläiseen kesämaisemaan. Teos tulee olemaan toisaalta vanha ja tuttu, rakastettu klassikkomusikaali, johon liittyy huikeita fantasiaelementtejä. Jokainen esiintyjä tulee muodostamaan osan tästä kokonaisuudesta. Nyt tarvitaan taas laulajia ja tanssijoita sekä rooleihin heittäytyviä, tehtäväänsä sitoutuvia teatterilaisia. 

Luvassa on tosiaan hauskaa tekemistä, uskomattomia sovituksia ja visiointeja. Olen aivan varma, ettei kukaan kykene väittämään, että projekti tulisi olemaan tylsä ja tavanomainen.  Kuten ennenkin, osa kesäteatterin  katsojanautintoa ovat hyvin sujuvat palvelut ennen esitystä, näytösten välissä ja niiden päätyttyä tarvittavat yleiset palvelut. Jälleen tarvitaan väkeä hoitamaan erilaisia tehtäviä näytäntökauden aikana. Olemme saaneet paljon kiitosta hyvistä järjestelyistä, ystävällisestä palvelusta ja väliaikakahvion toiminnasta. Pysäköintiä ohjaavat henkilöt ovat ohjanneet katsojat sujuvasti paikoitusalueella ja sieltä teatterille, lipunmyynti on hoitanut tehtävänsä hymyssä suin asiantuntevasti. Teatterialueen myyntipisteet ovat myös olleet kiitosten kohteena. Kaiken kaikkiaan, suuri innostus ja omistautuminen musiikkiteatteritoiminnalle on näkynyt jokaisessa esityksessämme.

Muutakin on suunnitteilla teatterilaisten iloksi. Puuhailemme erilaisia koulutuksia, esimerkiksi kesäteatterin väliaikakahvion työntekijöille hygieniapassikoulutusta, jonka haltija voi työskennellä sitten missä tahansa elintarvike- tai ravintola-alan työpaikassa.  

Edelleen, katsomon kiinteän katon aikaansaaminen on työn alla ensi vuonna. Mikäli suunnitelmat etenevät toivotulla tavalla, teatteri tarvitsee paljon talkoovoimia suorittaakseen oman osuutensa katon aikaansaamiseksi.

Meillä on edessämme paljon yhteistä tekemistä ensi vuonna. Olen varma, että nämä asiat sitovat meitä yhä lujemmin yhteen ja saavat aikaan jälleen menestyksellisen teatteriesityksen.
Lauletaan taas yhdessä iloa ihmisten sydämiin!


Juha Lindgren
nykyisen johtokunnan jäsen,
tuleva puheenjohtaja (ja menevä, jos mokaan!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti