tiistai 12. huhtikuuta 2016

Tekijät Esityksen Takana 5: Helena Jaatinen

Tekijät Esityksen Takana 5
Helena Jaatinen



          Helena lähti toteuttamaan yhtä unelmaansa vuonna 2009 liittyessään Ypäjän Musiikkiteatterin monenkirjavaan joukkoon. Hänellä oli aina ollut palo päästä lavalle ja haastamaan itseään esiintyjänä. Ypäjän Musiikkiteatterin Titanic-musikaali tarjosikin heti tuoreeltaan uudelle teatterilaiselle runsaasti haasteita ja mikä oli Helenan mielestä tärkeää, myös työryhmässä kaikki tuntuivat olevan täysin samalla viivalla iästä, sukupuolesta, terveydentilasta, persoonallisuudesta, esiintymiskokemuksesta tai roolin suuruudesta riippumatta.

          Helenan tausta esiintyjänä ennen Ypäjän Musiikkiteatteriin liittymistä koostui lähinnä laulamisesta, joka onkin ollut hänelle rakas harrastus koko ikänsä koululaisesta lähtien. Musiikkiteatteriin liittyminen on tuonut laulamiseen lisäsyvyyttä ja haastetta, sillä vaikka laulaminen onkin Helenan mielestä ihanaa niin stemmalaulu tuottaa ainakin harjoituskausien alussa päänvaivaa kun oma stemma ei meinaa jäädä päähän. Toinen suuri haaste, jonka Ypäjän Musiikkiteatteri on Helenalle tuonut on tanssi. Tanssien oppiminen ja tasapainon säilyttäminen on vauhdikkaissa musikaaleissa joskus hankalaa ja askelkuviot monimutkaisia. Mutta jollain tavalla niistä aina selvitään. Tärkeimmiksi asioiksi teatterin tekemisessä Helena sanookin itseensä luottamisen ja virheistään selviämisen.

          Helenan tulevaisuudentavoitteet teatterin saralla ovat selkeät: Päästä opiskelemaan alaa ja tekemään päärooli johonkin musikaaliin. Näiden tavoitteiden syy selviää Helenan hauskimmasta teatterimuistosta: Ensimmäinen teos Ypäjällä. Teatteria oli niin hauska päästä tekemään, että tavoitteet muodostuivat selkeiksi.


          Tulevalta teatterikesältä Helena odottaa lämpimiä ilmoja, täysiä katsomoita ja tekemisen riemua. Katsojien hän uskoo kiinnittävän huomionsa erityisesti teoksen Ypäjäläiselementtiin eli hevosiin, unohtamatta kuitenkaan hyviä näyttelijöitä, hyvää musiikkia ja kaikesta huokuvaa tekemisen riemua. Yleisössä hän odottaa näkevänsä erityisesti nuorekkaita aikuisia, vaikka muistuttaakin että kaikki katsojat ovat meille yhtä tärkeitä ja arvokkaita. Aivan niinkuin jokainen tekijäkin on yhtä arvokas osa kokonaisuutta.

          Teatterin tekemisestä kiinnostuneille Helena lähettää sellaiset terveiset että ottakaa rohkeasti yhteyttä teatteriin ja voittakaa pelkonne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti