keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Hei, me onnistutaan!

Kyllä. Pakko se on myöntää. Vielä vähän aikaa sitten olin aivan varma, että ei tästä mitään tule. Kuinka kaikki tuntuikin olevan vielä niin keskeneräistä. Mielessä kaihersi pelko, että tästäkö nyt tulisi se floppi kaiken hienon jälkeen…
 

 

Nyt voin todeta, että pelkoni oli turha. Todellakin. Tästä tulee jotain, ja vielä jotain aivan mielettömän upeaa! Vaikka vielä välillä voi väellä olla pientä haparointia vuorosanoissa tai lauluissa, tai tietyt samantapaiset joukkokohtaukset aiheuttavat yhä päänvaivaa ”siis mitä tässä nyt pitikään tehdä”, niin joka ilta mennään eteenpäin – ja vauhdilla.

Omat epäilyni saattoivat johtua siitäkin, että tämä teatteriharrastus on omasta näkökulmasta kovin erilainen nyt, kun olen itse mukana näyttämöllä laulamassa ja tanssimassa, kuin mitä se on ollut orkesterilavalta katsottuna. Vaikka silläkin lavalla olosta on jo kummasti vuosi jos toinen vierähtänyt...


Lavalla ollessa pitää muun muassa muistaa mistä mihinkin kohtaukseen tullaan, ja minne poistutaan. Voisi kuvitella, että orkesterilla on helppoa, kun siellähän sitä vain istua kökötetään koko esityksen ajan paikoillaan aina välillä soitellen. Mutta ehei, kylläpä siinäkin vaan pitää miettiä ”mistä tullaan ja minne mennään”. Ainakin oman muistikuvan ja kokemuksen mukaan harvoin sitä suoraan nuotista voi soittaa. Nuottipaperit voivatkin olla täynnä mitä erikoisimpia merkintöjä siitä mistä tahdista siirrytään mihinkin tahtiin, palataanko soittamaan joku pätkä uudelleen, ja soitetaanko jotain rimpsua useampaan otteeseen laulun, tanssin tai vuorosanojen pitkittyessä…On kuitenkin mukavaa olla välillä näyttämöllä, vaikka pieni kaihoisa kaipuu soittamaan tuntuukin rinnassa… mikään ei nimittäin ole sen ihanampaa kuunneltavaa, kuin orkesteri, joka kesäillassa virittelee soittimiaan ja valmistautuu harjoitukseen tai näytökseen. 

Kaikki kuvat: Iina Wahlström
Ensi-iltaan on enää runsas viikko. Tiedän, että siihen mennessä tämä porukka – niin näyttelijät, soittajat kuin taustavoimat – ovat jälleen valmiina vastaanottamaan satoja ja tuhansia katsojia. Siitä ei ole epäilystäkään.

-Tanja -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti