maanantai 24. kesäkuuta 2013

Näkymättömät kädet

Olemme saaneet muutaman viime päivän aikana lukea ja kuulla kommentteja esityksestämme. On ollut teatteriarvosteluita, lehtijuttuja, ystävien ja tuttavien lausuntoja. Ja kovin positiivista on kaikki tämä palaute ollut!

Arvioissa on kiinnitetty ansaitusti huomiota Tevjeemme, Virtasen Pekkaan, joka hoitaa hommansa kotiin vakuuttavasti ilta toisensa jälkeen. Kiitosta on satanut myös muille roolisuorituksille, lavasteille, puvustukselle ja ohjaukselle. Oikeisiin osoitteisiin ovat kaikki kiitokset menneet!

Suuresti mieltä lämmittävää on kaikissa arvosteluissa ja kommenteissa ollut myös se, että joukkovoimamme tuntuu näkyvän, kuuluvan - ja koskettavan. Joukkokohtauksiin on ihastuttu. On liikututtu lavalta huokuvasta kollektiivisesta tunteesta. Katsojat ovat kokeneet seuraavansa jotakin, jossa kaikki antavat parastaan, puhaltavat yhteen hiileen. On ihmetelty, miten monikymmenpäinen joukko voi liikkua, laulaa ja olla lavalla näin yhdessä. Ihanaa, että yhteisen tekemisen ilo on aistittavissa!

Kutsukorttitalkoot toukokuussa. Kuva: Kari Kasurinen
Täällä blogissa olemme kevään ja kesän aikana saaneet seurata projektin etenemistä. On ollut riemastuttavaa lukea muun muassa näyttelijöiden, graafikon, soittajien ja lavasteryhmän tunnelmista, tuntemuksista ja tekemisistä matkan varrelta. Tekstien kautta on hyvin avautunut se, mitä kaikkea onkaan tehtävä, ennenkuin kokonaisuus on valmis ja toimiva.

T-paitakauppaa - aika paljon muutakin :) Kuva: Iina Wahlström

Ja silti kertomatta on jäänyt vieläkin hurja määrä erilaisia hommia ja töitä, joita joku tekee. Joku tulee illasta toiseen myymään lippuja ja on koonnut väliaikakahvioon iloisen talkoojoukon. Joku siivoaa pukuhuoneen päivittäin ja hoitaa lipputilaukset kuntoon. Joku hommaa näyttelijölle väliaikavoikkarit ja ehti keittää harjoituksissa kahvit koko porukalle. Joku huolehtii siitä, että maskeerausvälineet ovat kunnossa ja korjasi rikkoutuneet kengät.

Joku loihti jokaiselle hienon t-paidan ja parkkipaikalle liikenteenohjaajat. Joku muisti kerätä palautetut asiakaskyselyt talteen ja päivittää ensiapulaukun sisällön. Joku hoiti lehtimainokset ja kiikutti tienvarsikyltit paikoilleen. Joku pesi toistenkin pyykit ja lakaisi katsomon, avusti meikkauksessa, osti makkarat... Aikamoinen joku!

Teatterillamme on kymmenittäin näkymättömä käsiä, jotka tekevät tämän kaiken ja vielä pikkuisen muutakin. Suuri kiitos myös kaikille heille!!!

- Iina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti