maanantai 17. kesäkuuta 2013

Täysillä mennään - kelissä kuin kelissä

"Aurinko paistaa ja vettä sataa, taitaa tulla kesä" veteli Mikko Alatalo ja kyllä se tähän kesän alkuun aika hyvin tuntuu pätevänkin.

Nyt kun takana on kolme virallista esitystä, teatterin puolesta voi sanoa, että kelit eivät aivan välttämättä ole olleet ne parhaimmat, tai ainakin niin voisi yleisö luulla. Joko on tuullut kovasti tai sitten on tullut vettä senkin edestä. Itse olen jopa nauttinut näistä keleistä, koska oma esiintymisasuni ei ole mikään kovinkaan kevyt, joten vaatetukseni on märkä, satoi sitten vettä tai paistoi aurinko. Ainakaan kylmä ei tule, oli tilanne mikä tahansa.

Mutta katsojien kannalta voisi kuvitella, että vesisade tekee esityksestä huonomman tai sitä ei ole mukava katsoa; tässä olette kuitenkin erehtyneet. Teatteri tarjoaa vilttejä kylmän varalle ja katettu katsomo pitää huolen, että siellä ei tarvise kastua.

Mutta miten tämä kaikki vaikuttaa itse esitykseen? Tottakai dynamiikka hieman muuttuu, mutta itse olen sitä mieltä, että haastavampi esiintymiskeli pakottaa kaikki esiintyjät tekemään parastaan ja sen ylitse. Kun kelin takia pitää tehdä kaikki näyttävämmin, on itse näytös automaattisesti voimakkaampi ja esille tulee sellaisia tunteita, joita saattaa vältellä kuumalla auringonpaisteella.

Miksi siis lähtisit katsomaan huonolla kelillä kesäteatteria? Esityksemme on saanut pelkästään kehuja katsojilta ja voin luvata, että oli keli mikä tahansa, tulemme antamaan kaikkemme näyttämöllä. Keli ei ole tekosyy jäädä pois esityksestä, se on parhaimmillaan erittäin hyvä syy lähteä paikan päälle!

- Lari -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti