tiistai 3. toukokuuta 2016

Tekijät Esityksen Takana 7: Marjo Velling

Tekijät Esityksen Takana 7
Marjo Velling

          Marjon ura Ypäjän Musiikkiteatterissa alkoi samoin kuin monella muullakin, eli katsomosta. Katsojan näkökulmasta näytteleminen vaikutti mahtavalta hommalta ja kipinä syttyi. Syksyllä 2009 Marjo rohkaistui ja lähti mukaan katsomaan mihin omat taidot ja voimavarat kantaisivat. Ja tähän asti ainakin ovat riittäneet.

          Teatterin ulkopuolella Marjo työskentelee henkilökohtaisena avustajana ja ihmisläheisyys peilautuu myös teatterin tekemiseen, jossa kahtena tärkeimmistä asioista hän pitääkin yhteishenkeä ja yhteisön toimivuutta. Aikaisempaa lavakokemusta Marjolla ei mukaan tullessaan juuri ollut, mutta muutamia kuorokeikkoja historiasta löytyi ja se auttoi selviämään vaikeahkosta musiikista ilman suurempia tuskia. Vaikeimmaksi asiaksi hän kuitenkin tunnustaa laulun ja liikkeen yhdistämisen, mikä on luontaista musiikkiteatteri tyylisuunnalle.

          Hauskimmat muistot Marjolle on jäänyt Viulunsoittaja katolla -teoksen ensimmäisen vuoden harjoitus- ja esityskaudelta ja muutamat kohtaukset piirtyvät edelleen kirkkaina muistoissa. Suurimmat yllätykset Marjolle ovat olleet hetket jolloin suuret joukot saadaan liikkumaan täysin samanaikaisesti ja vieläpä samalla tavalla. Tulevaisuudelta hän toivoo kehitystä laulajana ja esiintyjänä, lisääntyvää vastuuta ja suurempia rooleja. Lähitulevaisuudelta Marjo kuitenkin toivoo lähinnä naurua, elämyksellisyyttä ja jos mahdollista, niin hieman kevyempää teatterikesää kuin viimevuotisen Täällä Pohjantähden alla -teoksen kanssa. Ilmapiiri työryhmässä onkin toki hänen näkemyksensä mukaan hauska, mutta odottava.

          Tulevassa teoksessa Marjo uskoo katsojien kiinnittävän huomionsa lavastukseen, puvustukseen ja roolihahmoihin. Roolihahmojen ja näyttämöllisen ilmaisun kautta on Ypäjän Musiikkiteatterin versioon haettu tavallista enemmän huumoria, mutta myös fantasiaa, joiden Marjo kokee olevan tervetullutta piristävää vaihtelua perinteiseen pönötys-kesäteatteriin verrattuna. Edellämainitun piristyksen hän uskoo uppoavan erityisesti nuoriin aikuisiin, muttei silti olevan liikaa minkään ikäisille katsojille.

          Ja kun Teidän katsojien joukossa kuitenkin on joku, jota Ypäjän Musiikkiteatterin katsomossa istuessa teatterikärpänen puraisee ja halu hypätä lavalle valtaa teidät viimeistään syksyllä. Teidät Marjo toivottaa tervetulleiksi hauskaan porukkaan tekemään taidetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti