keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Iloisen itsensähäpäisyn alkeet eli improvisaatiokurssi Jaakko Loukkolan ohjaamana

Viime viikonloppuna järjestettiin musiikkiteatterin tiimoilta kahden päivän kurssi, jonka tarkoitus oli perehdyttää kurssilaiset improvisaatioon ja improvisaatioteatteriin. Kurssi alkoi lauantaina 15.9. kello 12 ja loppui sunnuntaina kello 17.

Lauantaina kurssilaiset olivat silminnähden jännittyneitä ja kaikki odottivat pelonsekaisella riemulla tulevaa kurssia ja sen sisältöä. Kuitenkin kun kurssin ohjaaja Jaakko Loukkola oli teettänyt muutamia lämmitteleviä ja ryhmäyttäviä harjoituksia, oli tunnelma jo aivan toisenlainen. Lauantaipäivän aikana ehdimme tutustumaan moniin improvisaation perusteisiin ja opimme paljon itsestämme ja toisistamme. Lauantain antia olivat muunmuassa tutustuminen assosiaatioihin, täydelliseen hyväksymiseen, kohtauksen jännitteenluontiin ja muutamiin improtekniikoihin kuten stoppiin ja impropuuhun.

Sunnuntaina kurssilaisten odotuksivat olivat jo aivan toisenlaisia kuin lauantaina. Uskallus oli kasvanut lauantaina ja kaikki olivat innokkaita oppimaan mahdollisimman paljon improvisaatiosta ja improvisaatioteatterista. Sunnuntaina lämmiteltiin vähintään yhtä vauhdikkaasti kuin lauantainakin ja lämmittelyn jälkeen siirryttiin melko nopeasti harjoituksiin. Sunnuntain harjoitukset olivat nousujohteisesti esittävämpiä ja esittävämpiä. Ja loppujen lopuksi havaitsimme tehneemme useita tekniikoita, joiden näkemisestä ihmiset ovat valmiita maksamaan. Voisimme siis halutessamme mennä vaikka keikalle tekemään improa.

Sunnuntain päätteeksi pidettiin purku ja Jaakko kysyi meiltä mitä olimme oppineet kurssin aikana. Monien vastaukset olivat kovasti samankaltaisia ja kaikki olimme yhtä mieltä siitä, että kurssi oli opettanut meille meidän omia rajojamme ja kuinka niistä rajoista voi mennä yli. Kaikki olivat hyvillä mielin ja hymyilivät vapautuneesti kotiin lähtiessään. Tästä voimme päätellä kurssin olleen onnistunut. Ehkä kurssi saa jatkoa tuonnempana. Ken tietää...

- Arttu -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti