perjantai 25. huhtikuuta 2014

Johtava kuntakin kokoontuu


Päätinkin raapaista tälle viikolle juttua johtokunnan eilisestä kokouksesta. Kuulostaa kuivalta vai? Saattaapi kuulostaa ja joiltakin osin toki onkin melko kuivaa luettavaa, varsinkin nuo pöytäkirjat. Ajattelinkin, että joskos tätä kautta immeiset viitsisivät lukea näitäkin juttuja. Ja voin kertoa, että kokoukset eivät todellakaan ole kuivia! Juttua tulee kaikilta niin, että puheenjohtaja Makella on välillä täysi työ saada pidettyä järjestys yllä ja varsinkin puheet itse asiassa...

Eilen kokoonnuimme Seppäsen Virpin kotiin. Kokoustamme usein jonkun johtislaisen kotona tai sitten teatterilla. Kiitokset vielä Virpille loistavista iltakahveista! Kahvittelun aikana keskustelu polveili jos mahdollista vielä tavallistakin laajemmilla kaarilla. Puhuimme mm. Virpin uima-altaasta, Itellan Tom of Finland homoeroottisten postimerkkien saamasta maailmanlaajuisesta huomiosta ja jos vaikka mistä.

Itse kokouksessa asioita on aivan pienistä päivittäisistä nippeleistä (kuten julistepinon sijainti) todella isoihin ja pitkävaikutteisiin juttuihin (kuten katsomon uuden katteen suunnittelu ja toteutus, mikä lienee kokonaishankkeena jossakin lähellä 150.000 euroa). Pakko on kehua johtokunnan jäsenten paneutumista ja osaamista näihin kaikkiin juttuihin. Jokaisella on hyviä ja perusteltuja näkökantoja, ja uskon, että niiden pohjalta pystymme tekemään parhaat ratkaisut teatterin kannalta. Kun ihmiset ovat kaikki varsin määrätietoisia ja itseensä uskovia, lyövät keskustelun laineet välillä melko korkeallakin, mutta kukaan ei ole vielä poistunut kesken kokouksen tai oikeasti loukkaantunut. Vain asioista voidaan olla hyvinkin eri mieltä, mutta ihmiset eivät tappele keskenään.

Eilisessä kokouksessa päätettiin muun muassa, että orkesterikatokseen hankitaan asialliset nosto-ovet, joilla katos saadaan suljettua turvallisesti ja ilman suurien levyjen roudaamista joka ilta kahteen suuntaan. Taisi tuo roudaushomma varsin usein viime kesänä jäädä yksien ja samojen herrojen harteille...

Eilen todettiin myös, että puvustuksen, kahvion ja järjestysmiesten osalta asiat on hallinnassa ja lippujakin on myyty noin 750 kappaletta. Harmillisesti pantiin merkille, että verrattain harvat teatterilaiset ovat maksaneet jäsenmaksunsa tälle vuodelle. Hyi! Annele-täti laittaakin varmasti postia teatterin väelle aiheesta.

Siitäkin kokouksessa puhuttiin, että Oopperan kummitusta ollaan teatterin väen kesken menossa katsomaan heti kohta eli 7.11.2015. Sikäli vain hassua, että liput pitää olla maksettuna jo syksyllä 2014. Johtokunnan jäsenistä Manu ilmoitti äänestävänsä jaloillaan tällaista inhaa elämän lukitsemista vastaan.

Vuoden 2015 teos, Täällä Pohjantähden alla, valmistuu pikku hiljaa. Ihan vielä ei ole dramatisointi valmis eikä kaikki musiikki sävellettynä, mutta silti esimerkiksi Seppo Parkkinen, Kari Mäkiranta, Hannele Martikainen ja Oskari Löytönen ovat jo palaveeranneet useamman kerran miettimässä, miltä TPTA:n pitäisi näyttää ja kuulostaa. Sen verran voi tähän heti laittaa, kaikki kun aina kyselevät päivämääriä, että ALUSTAVASTI esityskausi on 5.-28.6.2015 sisältäen 18 esitystä.

Pitkä ja kuivan tuntuinen tarina tuli tästäkin! Toivottavasti jaksoit tänne asti ja toivottavasti tämä avasi taas yhtä lohkoa teatterimme toiminnasta. Livenä tähän kului koko lailla tarkkaan kaksi ja puoli tuntia.

- Mikko -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti