tiistai 5. huhtikuuta 2016

Tekijät Esityksen Takana 4: Piitu Timonen

Tekijät Esityksen Takana 4
Piitu Timonen


          Nuoresta iästään huolimatta, Piitu on jo vuosien kokemuksen omaava teatteriveteraani. Hän on oiva esimerkki siitä, kuinka teatteri on koko perheen harrastus. Piitu kulki perheensä mukana harjoituksiin ja teatteri toimi hoitopaikkana, kunnes hän uskaltautui itsekin lavalle vuonna 2006 kolmen vuoden iässä.

          Teatterin ulkopuolella Piitun kalenteri täyttyy koulun lisäksi tanssilla, joka on ollut osa hänen elämäänsä jo pitkään. Esiintymiskokemustakin nuorella naisella on monenmoista: Timanttinen Joulushow vuodesta 2006, voimistelukisat vuodesta 2006 ja tanssinäytökset ovat osa Piitun kokemusta. Varsinaisia opintoja musiikkiteatteria varten Piitulla ei ole, mutta musiikkiopiston soittotunneilta on tarttunut matkaan teoriatietoa ja sävelkorvaa.

          Tämän vuoden teos tuo Piitulle uusia haasteita, vaikka hänellä ei suurta roolia olekaan. Kuorolaisena pääsee tanssimaan ja laulamaan jopa enemmän kuin solistina ja tämän teoksen uusi versiointi tuo hänelle myös täysin uudenlaisen aluevaltauksen: Miekkailun. Piitu sanookin miekkailun olevan ehkä vaikeinta, mitä on teatterilla joutunut tai päässyt opettelemaan.

          Teatteriporukassa vallitsee Piitun mielestä hyvä henki, jonka keskiössä on toisten tukeminen ja auttaminen. Tänä vuonna teatterin yhteishenki on hänen mielestään entistäkin parempi, koska Ypäjän Musiikkiteatterin versio My Fair Lady:stä on niin erilainen kaikkiin muihin versioihin verrattuna, että uutuudenviehätys hitsaa tekijöitä yhteen.

          Parhaaksi muistokseen teatterin saralta Piitu nimeää ensimmäisen repliikkinsä vuoden 2009 Annie Mestariampuja -teoksessa. Tulevaisuudelta hän ei odota mitään erityistä, mutta uskoo jatkavansa teatteriharrastusta niin kauan kuin vain löytää kalenteristaan tilaa. Kesältä Piitu kuitenkin odottaa onnistuneita näytöksiä, täysiä katsomoita ja yleisön kanssa jaettuja kokemuksia koska Ypäjän Musiikkiteatterin My Fair Lady on selkeästi enemmän kokemus, kuin perinteiset versiot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti