sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Tekijät Esityksen Takana 3: Kalle Tulander


Tekijät Esityksen Takana 3
Kalle Tulander


          Tulanderin Kalle ei vielä ole ehtinyt Ypäjän Musiikkiteatterissa vaikuttaa kuin reilun vuoden, mutta jo nyt hänen nuorille harteilleen lasketaan suuri vastuu. Kalle nimittäin esittää My Fair Lady -musikaalissa miespääroolin Henry Higginsinä. Toki Kalle oli näkyvässä roolissa jo viime vuoden teoksessa Täällä Pohjantähden alla, mutta nyt saappaat tuntuvat Kallen jaloissa varsin suurilta.
       
          Jotkut saattavat tuntea Kallen nimellä Kalma, joskaan hän ei itse usko nimen olevan yleisessä käytössä. Nimi on vain muutamien läheisten ihmisten hellittelynimi hänestä. Mutta kuten Kallen motto kuuluu: “Quidquid latine dictum sit altum videtur”. Teatterin ulkopuolella Kalle työskentelee mainostoimisto Mainossatamassa, mikä on hänelle hyvä asia koska Ypäjän Musiikkiteatterin lisäksi Kalle on osa Forssan teatterin vakiokalustoa.
       
          Kallen teatterihistoria alkoi nuorena poikana Wahren opiston pienestä teatterikoulusta, joka poiki hänelle myös ensimmäisen roolin Forssan teatterissa. Siitä lähtien hänellä on ollut palo tehdä teatteria ja kehittyä teatterin tekijänä. Kallen esiintymiskokemus ei kuitenkaan rajoitu pelkkään teatteriin, vaan hänellä on takanaan myös lyömäsoittajan tehtäviä bändeissä. Kalle kuitenkin kokee teatterin olevan hänen juttunsa.
         
          Kalle pitää teatterissa hienoimpana juttuna ihmisten samanhenkisyyttä ja teatteriyhteisöjen kiinteyttä. Samanhenkisessä porukassa on luontevaa ja helppoa olla oma itsensä ilman että tarvitsisi pelätä ettei tulisi hyväksytyksi. Juuri tuo samanhenkisyys auttaa ylittämään itsensä ja kokeilemaan rajojaan erilaisissa rooleissa. Vaikeimmaksi asiaksi Kalle tunnustaa laulamisen, koska ei ole sitä ennen Ypäjän Musiikkiteatteriin liittymistään paljoa tehnyt.

          Kesältä Kalle odottaa onnistuneita esityksiä ja leppeitä kesäkelejä. Yleisön hän uskoo saavan aivan uudenlaisen kokemuksen My Fair Lady:stä, varsinkin jos taustalla on vain elokuvaversion näkeminen. Ypäjän versio yhdistää kaikki teatterin osa-alueet: Näytteleminen, laulu, tanssi, musiikki, hieno lavastus ja upea puvustus, puhumattakaan puitteista, väliaikatarjoilusta, ystävällisestä palvelusta kautta linjan ja kokemuksen kokonaisvaltaisuudesta.

          Yleisössä Kalle odottaa näkevänsä erityisesti 20-30 vuotiaita, jotka eivät ehkä ole aivan perinteistä teatteriyleisöä, koska hän uskoo tästä teoksesta löytyvän nautittavaa myös heille. Kuitenkaan hän ei halua unohtaa muita katsojaryhmiä ja toivottaakin kaikki erityisen lämpimästi tervetulleiksi katsomaan kesällä, mitä suuri joukko suurella sydämellä harrastavia ihmisiä voi parhaimmillaan saada aikaan.

          Ja niille, jotka ovat kiinnostuneita teatterin tekemisestä Kalle lähettää seuraavanlaiset terveiset: Jos olet hukassa ja etsit väylää itseilmaisuun, kannattaa ehdottomasti lähteä rohkeasti mukaan sillä teatterista saatat löytää täytettä sydämessäsi olevaan taidepallon kokoiseen koloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti