perjantai 1. heinäkuuta 2016

Tekijät Esityksen Takana 15: Tanja Altti

Tekijät Esityksen Takana 15
Tanja Altti
          

Tanja aloitti Ypäjän Musiikkiteatterissa jo lapsena. Koska koko perhe oli kiinteästi sidoksissa teatteriin, oli hänen luontevaa lähteä itsekin lavalle. Ensimmäinen teos oli Viulunsoittaja Katolla vuosina 1991 ja 1992 ja siitä lähtien Tanja on ollut vaihtelevissa tehtävissä mukana lähes tauotta.
          Tänä vuonna Tanja ei ole itse teoksessa esiintymässä, mutta yhdistyksen sihteerinä, markkinointiryhmäläisenä, graafisen ilmeen luojana ja muita taustatöitä tekevänä hän on kiinteästi yhteydessä teatteriin. Aiempina vuosina hän on ollut myös lavalla niin näyttelijänä kuin orkesterissa sellistinäkin. Teatterin ulkopuolinen aika Tanjalla kuluu mainostoimistoyrittäjänä, kauppakorkeakouluopiskelijana ja perheenäitinä. Äiti onkin hänen tärkein lempinimensä.

          Ypäjän Musiikktieatterin hyvä ja yhteisöllinen henki saa Tanjankin kaipaamaan teatterille ja teatteriin liittyviin töihin, vaikka aikatauluttaminen onkin kiireiselle graafikolle melkoinen haaste. Suurimpana yllätyksenä teatterin tekemisessä hän pitää harrastuksen vaativuutta ja monimuotoisuutta. Työtuntien määrä kohoaa melkoiseksi ennenkuin ollaan edes maaliskuussa ja siitä se kiire vasta alkaakin.

          Tanjan odotukset lopulle esityskaudelle ovat melko suuret. Ilmat ovat suosineet ja ilmapiiri teatterilla on ollut iloisen aurinkoinen ja lämmin. Koko suuri teatteriperhe tuntuu puhaltavan yhteen valtaisaan hiileen illasta toiseen ja vain parantavan tasoaan niin lavalla, orkesterissa, liikenteenohjauksessa, kahviossa kuin muissa myyntitehtävissäkin. Teokseen on lisätty huumoria ja taisteluita niin paljon, että uudet selkänojat ovat hetkittäin tarpeen yleisön ihmetellessä että mitä he juuri näkivätkään. Upea, lähes fantasiallinen puvustus, jykevä ja jopa uhkaava lavastus, vauhdikkaat koreografiat ja huikeat musiikkinumerot pitävät huolen että katsojat saavat rahalleen täyden vastineen.

          Tanja suosittelisikin teosta helpostilähestyttävää teatteria kaipaaville musikaali-ihmisille, jotka etsivät uudenlaisia kokemuksia perinteisten kesäteatteriesitysten vastapainoksi. Hän toki huomauttaa että liput kannattaa varata nyt, ettei jää nuolemaan näppejään. Teatterin tekemisestä kiinnostuneille Tanjalla on selkeä viesti: Rohkeasti mukaan. Tää on hauskaa ja antaa paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti