sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Katolla ja orkesterissa

Alun perin ajatuksenani oli pitää välivuosi teatterilta, mutta kuinkas siinä kävikään: lavalle ja peräti katolle ollaan kiipeämässä tänäkin vuonna. Kovin monelle on tuntunut käyvän samoin, aina paikka paikoin välivuodesta puhutaan, jahkaillaan hetki ja kas, jälleen ollaan täysillä mukana. Eihän sitä malta poiskaan pysyä.

Viulunsoittaja katolla on minulle musiikiltaan hyvinkin tuttu, tarina hieman kaukaisemmin ja näyttämöllä olen sen nähnyt vain Helsingin kaupunginteatterissa viime talvena. Kun kuulin viime kesän lopussa mikä musikaali Ypäjän musiikkiteatterissa tullaan näkemään, niin huilitaukohaavet kaatuivat siihen - totta kai halusin olla mukana! Kun musiikinjohtaja Mäkiranta vielä tiedusteli kiinnostusta Viulunsoittajan rooliin, niin se oli menoa viimeistään silloin.

Orkesterin penkillä olen viimeksi istunut Annie Mestariampujassa vuonna 2009, sen jälkeen olen pysytellyt näyttelemisessä ja kuorolaulussa. Nyt kuitenkin ylioppilaskirjoitusten, sen tuomien velvollisuuksien ja ajanpuutteen vuoksi päätin siirtyä takaisin orkesterin riveihin. Orkesterilla kun on luonnollisesti hieman vähemmän harjoituksia: soittimen takaa ei tarvitse sen suuremmin miettiä koreografioita, vuorosanoja tai paikkaa näyttämöllä.

Muutamat treenit ovat orkesterin kanssa takana ja hyvään alkuun on musisoinnissa päästy. Kotiharjoituksiakin on ollut mahdollista tehdä Mäkirannan tekemien taustojen turvin. Onneksi matkaa sinne ensi-iltaan on kuitenkin jäljellä, sillä töitä riittää kyllä! Positiivisin ja luottavaisin mielin kesää kohti silti ollaan menossa.

Tänään kokoonnuimmekin jälleen Perttulan koululle huoltamaan musiikkia priimakuntoon. Tervetuloa kuuntelemaan onko harjoitus tehnyt tehtävänsä 14.6. alkaen!

- Sini -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti