maanantai 14. maaliskuuta 2016

Tekijät Esityksen Takana 1: Noora Tyni

Tekijät Esityksen Takana 1
Noora Tyni


Noora Tyni lähti Ypäjän musiikkiteatterin toimintaan mukaan syksyllä 2014, kun Täällä Pohjantähden Alla teoksen harjoitukset alkoivat. Tuossa teoksessa Nooralla oli pienehkö rooli lottana, mutta tulevalle kesälle Nooran työmäärä kasvaa valtavasti. Tulevana kesänä Noora tekee teoksen pääroolin Eliza Doolittlenä, joka venyttää hänen rajojaan melkoisesti.
Elizan rooli on Nooralle mieleinen, vaikkakin se tuo mukanaan myös suuria haasteita. Suurimmiksi haasteiksi Noora tunnustaa tulevan produktion sisältämän miekkailun ja kaikkia teatterilaisia koskevan laulun ja liikkeen yhdistämisen. Kesältä Noora odottaa lämpimiä ilmoja, vähäisiä sateita, täysiä katsomoita ja oman äänensä kestämistä. Tosin Noora luottaa myös teatterin yhteisöllisyyteen ja porukan hauskuuteen ja tasavertaisuuteen. Jos omat voimat tuntuvat loppuvan, niin muu työryhmä tukee ja kannustaa eteenpäin.
Teatterin ulkopuolella Noora tekee sairaanhoitajan töitä ja lenkkeilee koiransa kanssa. Ennen tätä kevättä Nooran kalenterissa oli myös lukemattomia tunteja, päiviä ja viikkoja hevosten parissa.
Noora on toki myös esiintynyt aiemminkin. Muunmuassa laulamalla muutamissa konserteissa.
My Fair Lady:ä Noora suosittelee kaikille huumorintajuisille ihmisille, joiden uskoo löytävän katsottavaa ja kuunneltavaa koko esityksen ajan. Vaikka lavalla ei olisi montaa ihmistä, niin lavasteissa riittää yksityiskohtia ihasteltavaksi pitkäksi aikaa. Väkimäärän lisääntyessä katseet kiinnittynevät puvustukseen ja liikkeeseen. Korvillekin riittää nautittavaa monikymmenpäisen kuoron päästessä näyttämään osaamistaan laulamalla ja tanssimalla.

 Noora toivottaa kaikki katsojat lämpimästi tervetulleiksi katsomaan täysin uudenlaista My Fair Lady -musikaalia Ypäjälle ja erityisesti haluaa kutsua kaikki Tapparalaiset katsomoon. Noora muistuttaa myös että vaikka olisit nähnyt kymmeniä versioita My Fair Lady -musikaalista, niin tällaisena et sitä varmasti ole nähnyt.

1 kommentti:

  1. Lahjakas näyttelijä! :) Monitaitoinen! :) Kiitos kaikille esiintyjille! :)

    VastaaPoista