sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Hikeä ja sisäpiirinvitsejä

Viikon seitsemännet teatteritreenit tuntuvat niin kropassa kuin päässäkin. Mielessä sinkoilee pätkiä lauletuista biiseistä, jalat ovat väsyneet, selkään ilmestyy hikinäppyjä. Sateet ovat vaihtuneet hellesäihin, mikä tarjoilee omat haasteensa harjoitteluun. Vettä kuluu, ja roolivaatteet liimautuvat ihoon.

Rankkuudestaan huolimatta on viimeinen tiivis treeniputki ennen näytösten alkua mielestäni silti  harjoituskauden antoisinta aikaa. Päivät venyvät pitkiksi, mutta samalla musikaali hakeutuu lopulliseen muotoonsa. Ryhmä hitsautuu tiiviimmin yhteen, vitsejämme ymmärtävät enää vain toiset musiikkiteatterilaiset. Näytöskaudelle asti jatkuvat lavantakaiset rutiinit alkavat syntyä, askeleet etsiytyvät illasta toiseen samoille reiteille paitsi lavalla myös kulisseissa.

Rymän keskittyminen on intensiivisempää kuin ennen. Rooleihin heittäydytään yhä rohkeammin. Lavalla tekeminen rauhoittuu: suoritukseen tulee tyyneyttä, kun on oppinut, mitä on tekemässä. Lavan takana sen sijaan kuhisee kuin muurahaispesässä: vaihdetaan vaatteita, etsiydytään oikeille paikoille - ja selvitellään samalla yhtä sun toista käytännön järjestelyihin liittyvää asiaa.

Ja tästä eteenpäin tunnelma tiivistyy tiivistymistään, sillä ensi-ilta on pian jo ihan nurkan takana.

- Iina -

Pojat löysivät tiensä baariin - ja baarista seuraa. Kuva: Iina Wahlström


Bändikin treenaa, tottakai. Kuva: Iina Wahsltröm
Välillä testataan kampauksia... Kuva: Iina Wahlström
...ja kokoustetaan. Kuva: Iina Wahlström
Ohjaajalla riittää ohjeistettavaa... Kuva: Iina Wahlström
...ja meillä ohjessa sisäistettävää! Kuva: Iina Wahlström

2 kommenttia:

  1. Toi sisäpiirihuumori on kyl niin totta... Ja siellä on myös eri alalajeja... Esim. näyttelijöiden huumori, muusikoiden huumori ja tekniikan jätkien huumori. Kaikki liittyy samaan prokkikseen, mutta on hieman erilaisia. ;)

    VastaaPoista
  2. Jälkeenpäin on hauska kuulla eri ihmisten "naurumuistoja". Ymmärtää kyllä mistä muiden hauskat jutut on tulleet, mutta itsellä on saattanut olla erilaista omaa kivaa ;)

    VastaaPoista