perjantai 20. heinäkuuta 2012

Tänään ensi-ilta… Huomenna ensi-ilta!


Nyt on esityskausi lähtenyt siis hyvällä mallilla käyntiin. Neljä esitystä on takanapäin ja 14 vielä jäljellä, kaiken kaikkiaan siis 18 kertaa etsitään poikaystävää. Yleisöä on riittänyt mukavasti, mutta tilaakin vielä on, joten kaikki nyt vain joukolla teatterille ja katsomaan, mitä muun muassa tyttökoulun väki saa aikaan ja kuinka karnevaalien aikana tapahtuu monenmoista...

Ensi-iltaa oli seuraamassa vielä ohjaaja Hannele Martikainen sekä koreografi Kati Kotilainen, mutta nyt he ovat uskaltaneet jättää meidät viemään keskenämme esityksiä eteenpäin ja omalla painolla. Tietenkin he saattavat tehdä yllätysvierailuita! Jos tarpeen on, niinden jälkeen he mahdollisesti ohjaavat meille pieniä korjauksia ja tarkennuksia. Katsomme myös, ettei esityksen suunta ole liiaksi muuttanut kurssiaan. 

Tänä vuonna on erityisen paljon tekemistä myös ennen näytöksien alkua. Osa käy kampaajalla, mutta osa tekee hiuksensa itse. Esimerkiksi minä menen viimeistään kaksi tuntia ennen esityksen alkua lavan taakse puuhailemaan. Laitan hiukseni kiven kovaksi, jotta kampaus kestää läpi näytöksen monet päähineiden vaihdot. Hiusten laiton lisäksi kuluu runsaasti aikaa myös maskeeraukseen. Sen jälkeen pitää vielä viedä rekvisiitta ja asusteet paikoillensa ympäri teatteria. Kun omat asiat ovat kunnossa, aloitan muiden avustamisen, miehet kun eivät esimerkiksi ole tottuneet meikkaamaan ja tekemään muun muassa rajauksia silmiin! On myös hiusten kihartamista sekä kampauksen tekoa. Kun on reilun tunnin puuhannut, alkaa vartalon lämmittely sekä äänenavaus. Pian kello onkin vajaa seitsemän ja lava tyhjenee, mutta vain hetkeksi, sillä yleisö saapuu sisälle. Lavan takana tosin jatkuu kuhina: meikkejä ja kampauksia viimeistellään, asut puetaan ja viedään loputkin paikoilleen. Ja pitääpä myös muistaa laittaa mikki päälle ennen esityksen alkua. :)

- Tuija -

 Kuvat: Arttu Malin (näytökset 18. ja 19.7.2012)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti