torstai 22. toukokuuta 2014

Korkealta ja kovaa kirkkauteen


Niinhän se taas alkaa ensi-ilta olemaan niin lähellä, että tekniikan jullit liittyvät teatterin joukkoihin.

Ensin kävivät valomiehet asentamassa kymmeniä suuria valaisimia katsomorakenteisiin haaveenaan kilpailla auringon kanssa ja saada näyttelijöiden kasvot esiin varjoista. Sitten tuli seuraava mies seuraavan peräkärryn kanssa ja tuumasi, että ehkäpä näyttelijöiden ja soittajien hentoista ääntä olisi hyvä jotenkin vahvistaakin.



Nyt alkaa tilanne jo näyttämään hyvältä, kun suurin rakentelutyö on tekniikan osalta jo tehty ja enää tarvitsee tehdä orkesterin ja näyttelijöiden soundcheck. Siihenkin hommaan on onneksi varattu pari päivää ja tiskin takana istuu raudanluja ammattilainen.

Huomisen jälkeen alkaa musa kuulumaan katsomoon ja lauantain jälkeen kuuluu jo kaikki mitä lavalla tehdään. Anteeksi naapurit...
 

Tekniikan tulo saattaa aiheuttaa lavalla hämmennystä sellaisissa ihmisissä, jotka eivät ole tottuneet kuulemaan omaa ääntään/soittoaan kaiuttimista, mutta onneksi meillä on aikaa tottua siihen ennenkuin (toivottavasti runsaslukuinen) yleisö kesäkuussa saapuu katsomaan mitä olemme saaneet aikaiseksi tänä kesänä.



Voin vakuuttaa, että kyllä tänäKIN kesänä kannattaa suunnata kulkunsa Ypäjän Musiikkiteatteriin katsomaan Viulunsoittaja katolla -musikaalia. Katsojat tulevat saamaan rahoilleen vähintään tarpeeksi vastinetta.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin!
 
- Arttu -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti