keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Takana kymmeniä lähtöjä Anatevkasta…

Harjoitusaikataulu on tiukka - nyt hiotaan viimeisiä yksityiskohtia, mennään sama kohtaus läpi uudelleen ja uudelleen ja parannetaan suoritustamme joka ikinen kerta. Kenraaliharjoitus ja ensi-ilta koittavat jo noin viikon kuluttua, joten jokainen harjoitus on tarpeen.

Nyt alkaa jo teos olla taas hyvin muistissa. Kulisseissa ollessa kuuntelee lavalta repliikkejä ja toistaa niitä mielessään sana sanalta, lause lauseelta. Sitten, kun tämän kesän näytökset ovat ohi, on takana minun kohdallani 45 Viulunsoittaja katolla -musikaalin esitystä. Ensin vuosina 1991-1992 15 esitystä (jos laskin oikein…) ja 2013-2014 30 esitystä… ja päälle lukuisia harjoituksissa koettuja läpimenoja.

Historia toistaa itseään. Nyt yli 20 vuotta omaa ensiesitystäni myöhemmin samanikäiset tytöt kokevat Ypäjän musiikkiteatterin henkeä aivan kuin minä silloin pienenä tyttönä. Yhdessä tekemisen riemua ja yhteenkuuluvuuden tunnetta tässä ihanassa teatteriperheessä! Ja nyt aikuisena kulisseissa odotellessa haluaa kietoa kädet palelevien tyttöjen ympärille, aivan samalla tavalla kuin minua lämmiteltiin silloin aikoinaan...


Muutos viime viikonlopun ja tämän alkuviikon säätilassa on merkittävä. Kuumista hellekelien tunnelmista lämpötila laski noin 20 astetta ja nyt pitääkin taas miettiä kuinka monta kerrastoa saa roolivaatteiden alle mahtumaan ilman, että se näkyy...  Aivan kuin nämä kelit olisi tilattu jostain meitä varten, jotta olisimme sitten esityskaudella valmiina säällä kuin säällä… ja mehän olemme! 

- Tanja -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti